Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

Ergonomische bureaustoel voor vrouwen

Voor iedere vrouw die comfortabel en klachtenvrij wil zitten

Waarom een bureaustoel voor vrouwen?

Ondanks dat het algemeen bekend is dat zitten niet de meest gezonde houding voor je lichaam is, staan we vaak toch niet altijd even goed stil bij de manier waarop we zitten.

Ze zeggen weleens dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, ofwel dat mannen en vrouwen totaal verschillend zijn, ondanks dat we veel overeenkomsten hebben.

Van oudsher is het ontwerp van de standaard bureaustoel, welke op veel kantoren te vinden is, gebaseerd op het lichaam van de man. Dit zorgt ervoor dat je als vrouw bijna nooit optimaal kunt zitten tijdens je werk. Dat resulteert in vermoeidheid, pijnlijke klachten aan je nek, schouders en (onder)rug en een verlies van productiviteit of zelfs verzuim.

Vrouwen zitten anders dan mannen zitten en andersom. De taille van de vrouw is gemiddeld 8 tot 20% smaller dan die van de man. Een smallere bureaustoel zit daarom beter doordat hierdoor de armleggers op een natuurlijke breedte staan. Vrouwen zitten bovendien vaker dan mannen op het puntje van de zitting door de (te) grote rugleuning. Hiervoor is het prettig als het ontwerp van de rugleuning hierop afgestemd is.

Van verkeerd zitten zul je op de korte termijn niet direct hinder ondervinden, maar wat doet het met je lichaam op de lange termijn? We werken immers vrijwel allemaal tot onze pensioengerechtigde leeftijd. Dit wil je ook als vrouw toch zo gezond mogelijk doen?

Dat is exact de reden waarom we de Nuance hebben ontwikkeld in samenwerking met andere experts. Een ergonomische bureaustoel die is ontworpen zodat iedere vrouw comfortabel en klachtenvrij kan werken, een leven lang.

De Nuance is verkrijgbaar vanaf €1295,00 exclusief btw (€1566,95 inclusief).

Gratis en vrijblijvend proefzitten?

Wil je weten of de Nuance ergonomische bureaustoel voor vrouwen ook voor jou een passende zitoplossing is?
Ervaar het zelf en vraag een gratis proefplaatsing aan.

Optimale drukverdeling in de zitting

De zitting is opgebouwd uit duurzame schuimlagen van topkwaliteit die zorgen voor een optimale drukverdeling wanneer je op de Nuance zit. Dit zorgt ervoor dat je iedere dag comfortabel kunt zitten.

1

4D armleggers voor optimale ondersteuning

De 4D armleggers van de Nuance zijn op iedere lichaamsbouw in de te stellen. Het resultaat is dat je altijd optimale ondersteuning hebt van je armen tijdens het uitvoeren van je werk.

De beste bureaustoel voor vrouwen

De Nuance is de beste bureaustoel voor vrouwen doordat deze speciaal is ontworpen op de lichaamsbouw, zithouding en wensen van de vrouw in relatie tot ergonomisch zitten.

Eenvoudig naar wens in te stellen

De hendels onder de zitting zorgen ervoor dat de Nuance eenvoudig naar wens is in te stellen in de zithouding die het beste bij je past en bovendien het meest comfortabel zit.

Zitoplossing voor vrouwen

De Nuance is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar het zitgedrag van vrouwen, in samenwerking met Roelof Wobben. Vrijwel iedere bureaustoel is gebouwd op de lichaamseigenschappen van de man, terwijl een steeds groter wordend gedeelte van de kantoorbanen worden ingevuld door vrouwen.

Een verkeerde stoel kan zorgen voor een verkeerde zithouding, wat natuurlijk resulteert in klachten. Terwijl deze voorkomen kunnen worden als je een passende zitoplossing hebt. Dat is exact de reden waarom we deze bureaustoel speciaal voor vrouwen hebben ontwikkeld.

De zitbotjes van een vrouw zitten gemiddeld 3 centimeter verder uit elkaar en bovendien is het bekken anders vormgegeven.Tel daarbij op dat het zwaartepunt van het lichaam van de vrouw lager ligt dan bij mannen en je komt al snel tot de conclusie dat het lichaam van de vrouw behoefte heeft aan een andere vorm van ondersteuning.

Met het ontwerp van de rugleuning van de Nuance is rekening gehouden met de behoefte aan deze lagere ondersteuning en omdat de taille van een vrouw gemiddeld 8 tot 20 procent smaller is dan die van de man, staan ook de armsteunen dichterbij elkaar, waardoor ook je armen de optimale ondersteuning krijgen.

Samengevat is de Nuance wat ons betreft dé passende zitoplossing voor vrouwen met een zittend beroep, waarbij ze vaak en langdurig moeten zitten om hun werk uit te kunnen voeren.

Armleggers dichter bij elkaar

Doordat vrouwen gemiddeld een smaller taille hebben dan mannen, zijn staan de armleggers van de Nuance dichterbij elkaar. Zo krijg je betere ondersteuning tijdens het zittend werken.

De juiste ondersteuning in de rug

Met het ontwerp van de rugleuning hebben we extra aandacht besteed aan de vormgeving voor de juiste ondersteuning. Bovendien is de rugleuning flexibel bevestigd waardoor deze je bewegingen volgt. Samen zorgt dit ervoor dat je lage rugklachten kunt voorkomen.

Makkelijk verstelbaar

Deze ergonomische bureaustoel voor vrouwen is makkelijk naar wens in te stellen. De hoek van de zitting en rugleuning zijn geheel onafhankelijk en traploos in te stellen.

“De standaard bureastoel op kantoor is gemaakt voor de man, terwijl er vrijwel net zoveel vrouwen een kantoorbaan hebben. Een bureaustoel speciaal voor vrouwen zorgt ervoor dat ook een vrouw ergonomisch verantwoord kan zitten.

Paul Akkermans, gezondheidszorgtechnoloog

Wat klanten zeggen over de Nuance bureaustoel

“Bedankt voor de tips en adviezen. Ik kan niets anders zeggen dat dat ik blij ben met mijn bureaustoel.”

Denise Daemen

“De mannen zijn jaloers hoor! Die willen nu een bureaustoel speciaal voor mannen.”

Mirande Hazelaar

“Eindelijk een stoel die lekker zit!”

Vivian Lemmers

De beste bureaustoel voor vrouwen

De universele kantoormedewerker is een man. Althans, dat vinden de grote bureaustoelfabrikanten. Dat betekent dat een standaard bureaustoel eigenlijk is gemaakt voor mannen. Maar liefst 80 procent van de vrouwen werkt op een bureaustoel die niet geschikt is voor hun lichaamsbouw.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je op het puntje van de zitting zit, dat je de armleggers niet gebruikt omdat ze te ver naar voren en te ver uit elkaar staan, en als je geen steun krijgt in de onderrug door een hoge rugleuning, dan hoor je waarschijnlijk bij die 80 procent van de vrouwen die niet op een bureaustoel voor vrouwen werkt, maar op een bureaustoel voor mannen.

De bureaustoel Nuance is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar het zitgedrag van vrouwen. Vrouwen die er voor het eerst op gaan zitten weten vaak niet wat hen overkomt. Eindelijk krijgen ze de steun die ze nodig hebben..

De Nuance bureaustoel is speciaal voor vrouwen door zijn unieke pasvorm en ondersteuning, gericht op het vrouwelijk lichaam. Voornamelijk voor kantoorwerk.

Het ontstaan van een bureaustoel speciaal voor vrouwen

Een bureaustoel ontworpen voor de vrouw

Waarom zijn eigenlijk vrijwel alle kantoren ingericht met bureaustoelen voor mannen, terwijl de helft van Nederland vrouw is?

Tijdens een brainstorm sessie tussen Roelof Wobben (eigenaar van BeterZitten) en Paul Akkermans (gezondheidszorgtechnoloog en eigenaar van ZitTotaal) kwam deze vraag aan het licht.

“We wilden een bureaustoel ontwikkelen die is aangepast aan de lichaamseigenschappen van de vrouw, zodat ook zij een leven lang gezond kunnen zitten”.

Het resultaat is de Nuance, een unieke ergonomische bureaustoel gemaakt door twee mannen speciaal voor vrouwen.

Voor wie is de Nuance geschikt?

  • Voor vrouwen die gezonder, ergonomisch willen zitten
  • Voor vrouwen die een zitten beroep hebben en niet comfortabel zitten op een standaard bureaustoel
  • Voor vrouwen die een juiste ondersteuning in hun rug nodig hebben om rugklachten te voorkomen en te verminderen
  • Voor vrouwen die vaak de neiging hebben op het puntje van hun stoel te zitten tijdens het werken
  • Voor vrouwen die bewust zijn van hun eigen zitgedrag en een leven lang vitaal willen kunnen werken

Nieuws over de Nuance ergonomische bureaustoel voor vrouwen

De Nuance, een ergonomische bureaustoel speciaal voor vrouwen

De Nuance, een ergonomische bureaustoel speciaal voor vrouwen

Wanneer je je werk voornamelijk zittend uitvoert, is het belangrijk om dit zo goed mogelijk te doen; comfort en ergonomie spelen hierbij een belangrijke rol. Zitten is de meest belastende houding voor ons lichaam, dus is het extra belangrijk dat je dit goed doet. Zorg daarom voor een passende (bureau)stoel die de juiste ondersteuning biedt en zorgt voor een uitstekend zitcomfort.

Lees meer
Nuance ergonomische bureaustoel voor vrouwen in de Telegraaf

Nuance ergonomische bureaustoel voor vrouwen in de Telegraaf

Vandaag staan we met een mooi artikel in De Telegraaf over de Nuance, onze ergonomische bureaustoel die speciaal is ontwikkeld voor vrouwen. We zijn erg trots op de ontwikkeling van onze bureaustoel en willen vrouwen met een zittend beroep helpen om ten alle tijden comfortabel te kunnen zitten.

Lees meer
Secretaressedag 2020

Secretaressedag 2020

Het is weer nationale Secretaressedag! Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende dag, dat valt op de derde donderdag van april. Op deze dag worden de secretaresses in het zonnetje gezet. Ze krijgen vaak een attentie van hun werkgever of collega’s.

Lees meer

De Nuance op proef?

De Nuance is verkrijgbaar in vier maatvarianten zitting en rugleuning. Om de best passende zitoplossing te bieden, adviseren wij je graag welke maat het best passend is voor jouw lichaam. Wij bieden daarom ook een gratis proefplaatsing aan voor de Nuance ergonomische bureaustoel.

Heb je interesse in de Nuance en wil je deze eens uitproberen?
Vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen contact met je op om een geheel vrijblijvende afspraak te maken.

ZitTotaal - Alle rechten voorbehouden. | Voorwaarden | Privacy Policy | Retourbeleid | Cookies |

 

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten