Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

Balergo Classic balanskruk

Art.nr: BALERGO-CLASSIC

Vanaf 235.00

(194.21 ex. btw)

Balergo Classic balanskruk

Art.nr: BALERGO-CLASSIC

De Balergo geeft je de mogelijkheid tot actief en gezond zitten op een betaalbaar product met uniek design. Kies vandaag nog voor je eigen gezondheid met een Balergo die bij jou past!

vanaf 235.00

vanaf 235.00

Vanaf 235.00

(194.21 ex. btw)

Wissen
Aantal
Aantal

Vanaf 235.00

(235.00 inc. btw)

Afhalen mogelijk in Herpen
Gratis verzending in NL
Minimaal 3 Jaar garantie
Binnen 14 dagen retourneren
Logo Balergo ergonomische balanskruk Dynamisch zitmechaniek

Balergo – De ergonomische balanskruk voor thuis, op school en op het werk

 

Wist je dat actief zitten op een balanskruk een positieve bijdrage levert aan je gezondheid?
Actief zitten bevordert de doorbloeding en activeert meer spieren, waardoor ze sterker worden en je makkelijker in een actieve houding kunt zitten. Daarnaast krijgen je longen en spijsvertering meer ruimte om goed te functioneren. Dit zijn slechts de voordelen op korte termijn. Maar het zitten op een Balergo balanskruk zorgt automatisch voor nog meer beweging. Je staat namelijk veel makkelijker even op omdat er geen rugleuning en armleuningen in de weg zitten. Ook wordt je eerder geprikkeld om even op te staan omdat actief zitten vermoeiender is dan volledig ondersteund op een (te) comfortabele bureaustoel. Het voordeel is dus dat je niet meer onbewust uren achter elkaar stilzit. En daar zit uiteindelijk de grootste winst  voor je gezondheid.

Als je meer dan 8 uur per dag zit heb je bijvoorbeeld een 74% hogere kans op hart- en vaatziekten dan wanneer je minder dan 4 uur zit. En elk uur dat je op een dag zit heeft ook een significant verhoogt risico op het krijgen van diabetes type 2. Ook hebben mensen die meer dan 8 uur per dag zitten een 10 tot zelfs 27% hogere kans op vroegtijdig overlijden dan mensen die minder dan 4 uur zitten. Het is dus belangrijk dat we allemaal wat gaan ontzitten. Daar wil Balergo graag aan bijdragen om op die manier de vitaliteit van mensen te vergroten en uiteindelijk ook de ziektekosten te verlagen.

Wanneer je dus actief wilt zitten en vooral ook wil ontzitten doe je er goed aan de Balergo eens te bekijken. Deze ergonomische balanskruk heeft een rubberen bewegingsmechanisme ingebouwd in de zitting. Dit zorgt ervoor dat je lichaam continu kleine aanpassingen doet tijdens het zitten.

Dit zogenaamde bewegend zitten heeft het positieve effect waar een actieve zithouding om bekend staat. Je kunt daarnaast ook diverse oefeningen doen om de mobiliteit en stabiliteit van je rug te trainen.

In tegenstelling tot traditionele balanskrukken, is het bewegingsmechaniek van de Balergo verwerkt in de zitting. Dit zorgt voor fijnere bewegingen wat een positief effect heeft op de kleinere spieren in bijvoorbeeld je onderrug.

Veel balanskrukken hebben juist het bewegingsmechanisme aan de onderkant ingebouwd, waardoor de beweging vanaf de voet wordt gestimuleerd. Dit resulteert in een grovere beweging en heeft daardoor een ander effect. Juist het bewegen vanuit je onderrug, heupen en bekken hebben de gewenste gezondheidsvoordelen voor je rug.

 

Het ontwerp van de Balergo ergonomische balanskruk

De Balergo heeft bovendien een zadelvormige zitting waarmee de zitpositie meteen duidelijk is. De hevel voor het instellen van de gewenste zithoogte zit hierdoor ten allen tijden aan de achterkant. 

De unieke opbouw van duurzame schuimlagen zorgt voor extra zitcomfort. Hierdoor kun je op iedere moment comfortabel zitten op de Balergo.

Doordat deze ergonomische balanskruk aan de achterkant voorzien is van een ingebouwde begrenzing is een ongezonde zithouding (met een bolle rug) verleden tijd. Deze begrenzing voorkomt bovendien dat je achterover valt, wat natuurlijk wel zo veilig is. 

De Balergo is verkrijgbaar met een zwart onderstel en zitting in zwart PVC kunstleer of Microfiber stof in meerdere kleuren, waardoor deze kruk design en techniek op een ergonomische wijze bij elkaar brengt. Wil je nog meer bewegen? Kijk dan eens naar de Balergo Dynamic.

 

Ervaar de voordelen van zitten op een balanskruk

  • Uniek bewegingsmechaniek dat gericht is op soepele bewegingsvrijheid en bewegend zitten stimuleert 
  • Een opbouw van duurzame en hoogwaardige schuimlagen, dat zorgt voor comfort waardoor je altijd prettig zit op de Balergo
  • Begrensde achterover kanteling, waardoor je een actieve zithouding aanneemt en niet achterover kunt vallen
  • Een zitoplossing die bijdraagt aan het ontzitten; minder stilzitten en meer beweging en afwisseling
  • Ook verkrijgbaar in Junior-uitvoering als balanskruk voor kinderen die ergonomisch willen zitten

PRODUCTEIGENSCHAPPEN - Balergo Classic balanskruk

Zithoogte

49 – 67 cm, 55 – 79 cm (+€24)

Stoffering

zwart kunstleer, zwart microfiber stof, roest microfiber stof, blauw microfiber stof, grijs microfiber stof, oker microfiber stof, groen microfiber stof

Zitting

ø35 cm met twee afgeschuinde zijdes. Vulling van 6cm schuim opgebouwd uit meerdere lagen koudschuim en polypress. 360º beweging door draaien en kantelen, behalve achterover wat zorgt voor veiligheid en ingezakt zitten voorkomt

Glijdoppen

ø40 mm, 15mm hoog, hard kunststof.

Onderstel

zwarte gasveer met zwart kunststof voetkruis ø48 cm

Kruisvoet

ø48 cm in zwart kunststof of ø50cm in gepolijst aluminium. Standaard voorzien van glijdoppen, wielen worden los bijgeleverd zodat eerst aan de beweging gewend kan worden.

Belastbaarheid

115 kg gebruikersgewicht

Bekleding

PVC kunstleer: slijtvast en eenvoudig te reinigen kunstleer van meubelkwaliteit
Microfiber stof: een 100% PE meubelstof van hoge kwaliteit met de look van 'pilotenleer', vlamvertragend

Bij ZitTotaal staat klanttevredenheid hoog in het vaandel. Met ons vakmanschap gaan we voor 100% tevreden klanten.
Ben je niet tevreden over een product? Neem dan binnen 14 dagen contact met ons op voor een vervangend product of je geld retour.

Product retour zenden
Na aflevering van je bestelling heb je 14 dagen de tijd om een product retour te sturen. Om dit soepel te laten verlopen, vragen wij je medewerking met het volgende:
– Stuur een e-mail naar info@zittotaal.nl
– Wij sturen je een retourformulier
– Stuur product (in de originele verpakking), samen met het retourformulier, naar:
ZitTotaal
Broekstraat 9
5373 KD Herpen
– Na ontvangst, krijgt je binnen 5 werkdagen het bedrag op je rekening teruggestort.
– Retourkosten worden niet gecrediteerd.

100% vergoeding
Is het product compleet, in originele staat en verpakking, dan krijg je 100% van het oorspronkelijke aankoopbedrag terug.

Geen vergoeding
Is het product incompleet, zonder verpakking of beschadigd, dan wordt dit niet vergoed.

Eigendomsvoorbehoud
De eigendom van geleverde producten gaat pas over wanneer alle betalingen door de koper aan ZitTotaal zijn voldaan.

Bezorging / beschadiging
Bij het maken van een bezorgafspraak, vragen wij naar de omstandigheden waar het geplaatst dient te worden. Moet een bureau naar zolder gebracht worden? Dan doen we dat met alle plezier! Echter willen wij je erop attenderen dat wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele schade aan muren, trappen e.d.

Garantie
Minimaal 12 maanden. Echter de meeste fabrikanten geven een langere garantie periode. Dit staat vermeld bij de product omschrijving.

Gebruik op eigen risico
Het gebruik van producten en/of toebehoren hiervan, geleverd door Zittotaal geschiedt geheel op eigen risico. Worktrainer is niet aansprakelijk voor iedere vorm van schade, waaronder fysiek of psychisch, die mogelijk voort vloeit uit het gebruik van de producten. Bij het product wordt een gebruiksaanwijzing of instructie geleverd. Volg de instructie op, om schade aan de gezondheid te voorkomen.

Milieu / verpakkingen
Bij het afvalscheidingsstation van uw Gemeente, kan karton en piepschuim gescheiden worden ingeleverd.

Bedrijfsgegevens
ZitTotaal
Broekstraat 9
5373 KD Herpen
(open op afspraak)
info@zittotaal.nl
06-47989243

“Dit is echt fijn en goed voor je rug, heerlijk!”
Anke
“Het was even wennen, maar ik wil niet meer zonder”
Franklin
“Ik kan er geen hele dag op zitten, maar het is een ideale afwisseling”
Jeroen
ZitTotaal - Alle rechten voorbehouden. | Voorwaarden | Privacy Policy | Retourbeleid | Cookies |

 

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten