Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

De Nuance, een ergonomische bureaustoel speciaal voor vrouwen

Sfeerfoto Nuance ergonomische bureaustoel

Geschreven door Paul Akkermans

Mijn naam is Paul Akkermans en ik kan je helpen om vitaal en productief te werken en ervoor zorgen dat bekende en veel voorkomende lichamelijke klachten als gevolg van langdurig stilzitten, worden voorkomen.

27.05.2024

Wanneer je je werk voornamelijk zittend uitvoert, is het belangrijk om dit zo goed mogelijk te doen; comfort en ergonomie spelen hierbij een belangrijke rol.

Zitten is de meest belastende houding voor ons lichaam, dus is het extra belangrijk dat je dit goed doet. Zorg daarom voor een passende (bureau)stoel die de juiste ondersteuning biedt en zorgt voor een uitstekend zitcomfort.

Niet ieder persoon is hetzelfde en het lichamelijke verschil tussen mannen en vrouwen is vaak groot. Desondanks zitten de meeste mensen nog steeds vaak op een gestandaardiseerde bureaustoel tijdens het werken op kantoor.

Deze ‘standaard’ bureaustoelen zijn vaak ontworpen op het mannelijk lichaam. Niet alleen de zichtbare uiterlijke kenmerken zijn verschillend tussen man en vrouw, maar ook anatomisch gezien zijn er significante verschillen. Vrouwen zitten daadwerkelijk anders dan hun mannelijke collega’s.

banner-nuance-ergonomische-bureaustoel-voor-vrouwen

Het bekken van een vrouw zijn anders vormgegeven dan die van de man, daarnaast staan de zitbotjes van een vrouw gemiddeld 3cm verder uit elkaar. Een ander opvallend en belangrijk verschil is dat het zwaartepunt bij vrouwen lager in het lichaam zit dan bij mannen. Dit soort verschillen zorgen voor een andere ondersteuningsbehoefte tijdens het zitten.

Het blijkt dat vrouwen een lagere ondersteuning tijdens het zitten prettiger vinden, welke ze niet vinden bij de stoelen van tegenwoordig, waarbij hoge rugleuningen vrijwel geen ondersteuning bieden aan de onderrug. Hierdoor gaan ze onbewust op het puntje van de stoel zitten, om zo het contact met de hinderlijke hoge rugleuning te vermijden.

Verder is het nog zo dat de taille van een vrouw gemiddeld tussen de 8 en 20% smaller is dan die van een man. Dat zorgt ervoor dat vrouwen de armleuningen van de stoel vaak niet (kunnen) gebruiken, omdat ze simpelweg te ver uit elkaar staan.

Een andere manier van zitten vraagt simpelweg ook om een andere bureaustoel.

De Nuance ergonomische bureaustoel is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die een zittend beroep uitoefenen. 80% van de Nederlandse vrouwen werkt op een bureaustoel die is afgestemd op het lichaam van een man, gek eigenlijk toch?

Veel vrouwen zullen dan ook het volgende herkennen:

  • Op het puntje van de zitting zitten
  • De armleggers niet gebruiken omdat ze te te ver naar voren en of te ver uit elkaar staan
  • Onvoldoende steun in de onderrug door een (te) hoge rugleuning
  • Last van nek-, rug- of schouderklachten
Nuance ergonomische bureaustoel voor vrouwen


Goed zitten is voor iedereen belangrijk, zeker voor degene met een zittend beroep die door hun werkzaamheden het grootste deel van de dag zittend doorbrengen. Een passende stoel zorgt voor een hogere productiviteit, meer energie aan het eind van de dag en het verkleint de kans op verzuim door zitgerelateerde klachten. Als we dan bedenken dat een gemiddelde verzuimdag de werkgever €255 aan directe kosten kost, is zo’n passende bureaustoel snel terugverdient!

Waarom dus nu de ergonomische bureaustoel Nuance kiezen? Omdat je het waard bent om op de meest comfortabele en ergonomische bureaustoel voor vrouwen te zitten tijdens het werk. Het gaat immers niet alleen om comfort, maar ook om gezond, vitaal en duurzaam inzetbaar te blijven.

20 tips om beter te zitten!

Wil je binnen één minuut 20 tips om beter te zitten? Vul hieronder je email adres in en krijg direct toegang tot mijn gratis ebook.

Dit vind je wellicht ook interessant….

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview met Nathalie van Vlodrop van ergotherapie Willems Ergotherapeute Nathalie van Vlodrop is sinds begin 2019...

0 reacties

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten