Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

Secretaressedag 2020

Secretaresse op de Nuance ergonomische bureaustoel voor vrouwen

Geschreven door Wesley van Eijndhoven

17.06.2024

Donderdag 16 april 2020: nationale Secretaressedag! Secretaressedag is een jaarlijks terugkerende dag, die valt op de derde donderdag van april. Op deze dag worden de secretaresses in het zonnetje gezet. Ze krijgen vaak een attentie van hun werkgever of collega’s. De bedoeling van deze dag is om stil te staan bij zijn of haar toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaresse-vak te verbeteren.

Dat een speciale dag voor secretaresses belangrijk is, staat buiten kijf. De secretaresse is vaak het hart van de organisatie en zorgt ervoor dat collega’s geholpen worden in al hun werkzaamheden. De waardering hiervoor uitspreken is dan ook iets wat we van harte toejuichen.

99% van de Nederlandse secretaressen is vrouw. (Indien een man deze functie bekleed, wordt deze secretariaatsmedewerker genoemd). De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verrichten van zeer uiteenlopende administratieve taken. Deze worden doorgaans grotendeels zittend uitgevoerd. Een van de belangrijkste gereedschappen van een secretaresse is dus de bureaustoel.

Wanneer je je werk voornamelijk zittend uitvoert, is het belangrijk om dit zo goed mogelijk te doen; comfort en ergonomie nemen hierdoor een belangrijke positie in. Zorg daarom voor een passende (bureau)stoel die de juiste ondersteuning biedt en zorgt voor een uitstekend zitcomfort.

Niet iedere persoon is hetzelfde en het lichamelijke verschil tussen mannen en vrouwen is vaak groot, terwijl eenieder vaak op een gestandaardiseerde bureaustoel zit tijdens het werken op kantoor. Niet alleen de zichtbare uiterlijke kenmerken zijn verschillend tussen man en vrouw, maar ook anatomisch gezien zijn er significante verschillen. Vrouwen zitten daadwerkelijk anders dan hun mannelijke collega’s. Een andere manier van zitten vraagt ook om een andere bureaustoel.

De Nuance ergonomische bureaustoel is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die een zitten beroep uitoefenen.

80% van de Nederlandse vrouwen werkt op een bureaustoel die is afgestemd op het lichaam van een man, gek eigenlijk toch?

Veel vrouwen zullen dan ook het volgende herkennen:

  • Op het puntje van de zitting zitten
  • De armleggers niet gebruiken omdat ze te te ver naar voren en of te ver uit elkaar staan
  • Onvoldoende steun in de onderrug door een (te) hoge rugleuning
  • Last van nek-, rug- of schouderklachten

De bekken van de vrouw zijn anders vormgegeven dan die van de man, daarnaast staan de zitbotjes van de vrouw gemiddeld 3cm verder uit elkaar. Een ander opvallend en belangrijk verschil is dat het zwaartepunt bij vrouwen lager in het lichaam zit dan bij mannen. Dit soort verschillen vragen om een andere ondersteuningsbehoefte tijdens het zitten.

Het blijkt dat vrouwen een lagere ondersteuning tijdens het zitten prettiger vinden, welke ze niet vinden bij de stoelen van tegenwoordig, waarbij hoge rugleuningen vrijwel geen ondersteuning bieden aan de onderrug. Hierdoor gaan ze onbewust op het puntje van de stoel zitten, om zo het contact met de hinderlijke hoge rugleuning te vermijden.

Verder is het nog zo dat de taille van een vrouw gemiddeld tussen de 8 en 20% smaller is dan die van een man. Dat zorgt ervoor dat vrouwen de armleuningen van de stoel vaak niet (kunnen) gebruiken, omdat ze simpelweg te ver uit elkaar staan. Hier hebben we rekening mee gehouden tijdens het ontwerp van de Nuance.

Goed zitten is voor iedereen belangrijk, zeker voor degene met een zittend beroep, zoals secretaresses. Een passende stoel zorgt voor een hogere productiviteit, meer energie aan het eind van de dag en het verkleint de kans op verzuim door zitgerelateerde klachten. Als
we dan bedenken dat een gemiddelde verzuimdag de werkgever €255 aan directe kosten kost, is zo’n passende bureaustoel snel terugverdient!

Waarom dus nu de ergonomische bureaustoel Nuance kiezen? Omdat je secretaresse het waard is toch!
De Nuance is de meest comfortabele en ergonomische bureaustoel voor vrouwen die tijdens het werk vaak en langdurig zitten.

Een goede secretaresse is natuurlijk onmisbaar voor ieder werkgever. Dan verdien je natuurlijk ook de beste bureaustoel.

20 tips om beter te zitten!

Wil je binnen één minuut 20 tips om beter te zitten? Vul hieronder je email adres in en krijg direct toegang tot mijn gratis ebook.

Dit vind je wellicht ook interessant….

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview met Nathalie van Vlodrop van ergotherapie Willems Ergotherapeute Nathalie van Vlodrop is sinds begin 2019...

0 reacties

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten