Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

Wat onze beste bureaustoel?

Man zittend aan het werk

Geschreven door Paul Akkermans

Mijn naam is Paul Akkermans en ik kan je helpen om vitaal en productief te werken en ervoor zorgen dat bekende en veel voorkomende lichamelijke klachten als gevolg van langdurig stilzitten, worden voorkomen.

27.05.2024

Vaak krijg ik de vraag wat nu onze beste ergonomische bureaustoel is…
Deze vraag kan ik eigenlijk op twee manieren beantwoorden, namelijk subjectief en objectief.

Objectief gezien is de Ergo-500 de beste ergonomische bureaustoel die ik in het assortiment heb. De stoel heeft een ergonomisch ontwerp, zit comfortabel en beschikt over Therapod® Sense Fit Technology. Deze technologie zorgt ervoor dat je middels elastische banden de rugleuning makkelijk naar eigen wens kunt instellen.

Enkele andere specificaties van deze bureaustoel:

  • onafhankelijke rughoekverstelling; bepaal zelf de hoek tussen zitting en rugleuning
  • speciale zitting van traagschuim met kern van koudschuim; ondersteunt het bekken en zorgt voor een herverdeling van de druk
  • Donati synchroonmechaniek met gewichtsinstelling voor comfortabel en bewegend zitten
  • 3D armleggers voor optimale ondersteuning en pasvorm

Het blijft echter de vraag of deze stoel ook daadwerkelijk bij je past; vindt je hem comfortabel zitten, is er voor jouw lichaam voldoende ondersteuning en zit deze ook op de juiste plaats? Ofwel: is het een voor jou passende bureaustoel?

Bij voorkeur beantwoord ik de vraag welke bureaustoel het beste is dan ook altijd subjectief. Met mijn credo ‘iedereen een passende bureaustoel’ ben ik van mening dat er niet één beste ergonomische bureaustoel is. Ieder mens is immers uniek qua lichaamsbouw en ondersteuningsbehoeften.

Daarom doe je er goed aan om per individu te bekijken wat de best passende bureaustoel is. Desondanks wordt er vaak voor een ‘universele’ bureaustoel gekozen, gebaseerd op gemiddelden. Zeker voor flexplekken en kantoortuinen wordt vaak gekozen voor zo’n standaard bureaustoel. Maar op dat gebied is natuurlijk een legio stoelen te koop.

Belangrijk bij de keuze van zo’n universele bureaustoel zijn de verstelmogelijkheden, het verstelbereik en het bedieningsgemak. Kwaliteit en comfort niet te vergeten natuurlijk.

Mocht je willen kiezen voor een volledige ergonomische bureaustoel met de meest uitgebreide mogelijkheden, dan heeft de Ergo-500 het allemaal; alle belangrijke en vereiste verstelmogelijkheden en een ruim verstelbereik met eenvoudige bediening. De stoffering met wolvilt, de zitting van traagschuim met koudschuim kern en aanpasbare rugleuning zorgen voor groot zitcomfort en helpt bovendien met het voorkomen van pijnlijke klachten.

 

20 tips om beter te zitten!

Wil je binnen één minuut 20 tips om beter te zitten? Vul hieronder je email adres in en krijg direct toegang tot mijn gratis ebook.

Dit vind je wellicht ook interessant….

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview met Nathalie van Vlodrop van ergotherapie Willems Ergotherapeute Nathalie van Vlodrop is sinds begin 2019...

0 reacties

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten