Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

Maatwerk bureaustoel – hoe en waarom?

Banner op maat gemaakte bureaustoelen

Geschreven door Paul Akkermans

Mijn naam is Paul Akkermans en ik kan je helpen om vitaal en productief te werken en ervoor zorgen dat bekende en veel voorkomende lichamelijke klachten als gevolg van langdurig stilzitten, worden voorkomen.

18.07.2024

Er is een legio bureaustoelen te koop; van simpel en kwalitatief ondermaats tot luxe bureaustoelen met uitgebreide opties en kwalitatief hoogwaardige materialen. 

De belangrijkste overweging bij het kiezen van de juiste stoel is dat een bureaustoel goed past ofwel ondersteuning geeft daar waar het nodig is, comfortabel zit en kwalitatief goed is. 

In de meeste gevallen is er bij een specialist wel een passende oplossing te vinden binnen het aangeboden assortiment, al wil ik je graag aanraden te vragen naar de mogelijkheden tot een proefplaatsing van de bureaustoel. Dit zorgt ervoor dat je binnen een afgesproken periode de stoel op je werkplek kunt testen.

Er zijn altijd uitzonderingen, waardoor een persoon geen gebruik kan maken van een conventionele bureaustoel; mensen met extreme lichaamsmaten, vergroeiingen, amputatie van ledematen etc.. Daarvoor is dan vaak maatwerk noodzakelijk om een echt passende oplossing te bieden. 

Zwarte ergonomische bureaustoel met hoofdsteun

Met name de maat en vorm van de zitting en rugleuning en de positie van de armleuningen zijn zaken waar een maatwerk bureaustoel afwijkt van een ‘standaard’ bureaustoel. Ook opties als een beensteun vast aan de stoel of een speciaal gepositioneerde hoofdsteun of neksteun zijn zaken die over het algemeen niet op een standaard bureaustoel zitten. Verder wordt er veelal gebruik gemaakt van standaard onderdelen zoals een kruisvoet, gasveer en zitmechaniek. Echter, deze zijn er in talloze maten en uitvoeringen, waardoor het ook hierbij van belang is de juiste, passende keuze te maken.

Zoals eerder gezegd, is het in onze ogen het belangrijkste dat een bureaustoel goed past. Dat wil zeggen dat deze een goede ondersteuning geeft daar waar nodig en is afgestemd op de maten en lichamelijke eigenschappen van de gebruiker. 

Met een speciaal geselecteerd assortiment, kan vaak een passende oplossing geboden worden met een ‘standaard’ bureaustoel. Eventueel kan er nog wat aangepast of gecombineerd worden om tot een uiteindelijke oplossing te komen. 

Mocht er onverhoopt toch geen passende oplossing tussen zitten, dan is er altijd nog de optie voor maatwerk. Daarvoor worden eersteklas materialen gebruikt en wordt de stoel volledig op het lichaam van de gebruiker aangemeten.

Wanneer u bijvoorbeeld op zoek bent naar een bureaustoel voor mensen met specifieke rugklachten, voldoet een standaard bureaustoel vaak niet aan de eisen die u zou moeten stellen. Belangrijk hierbij is de keuze te maken voor een bureaustoel die is aangepast op de gebruiker, in plaats van andersom.

 

De voordelen van een bureaustoel op maat

 • Een speciaal voor u op maat gemaakte bureaustoel
 • Een meer dan uitstekend zitcomfort
 • Verhoging van de productiviteit
 • Een ambachtelijk kwaliteitsproduct dat zeker 10 jaar meegaat
 • Voorkomen en of verminderen van nek-, schouder- en rugklachten

 

Hoe gaat het in zijn werk

 • We maken met u een afspraak op uw werkplek
 • We bekijken de werkplek en -situatie en bespreken gewenste ergonomische werkplek-aanpassingen
 • We meten de bureaustoel aan met onze speciale passtoel
 • Na akkoord van de gemaakte offerte, gaan we uw bureaustoel handmatig produceren
 • Binnen 2 tot 4 weken na akkoord leveren wij de op maat gemaakte bureaustoel af en geven de nodige instructie

 

Enkele voorbeelden van op maat gemaakte bureaustoelen zijn

 • Een bureaustoel voor een klein iemand; korte zitting, passende en stevige armleggers (deze worden vaak gebruikt om op de stoel te ‘klimmen’), lage rugleuning en een voetsteun aan de stoel vast. Zo kan toch op een gemiddelde werkhoogte gewerkt worden, wat vanuit ethisch oogpunt vaak prettiger is dan wanneer het bureau veel lager staat ten opzichte van collega’s. 
 • Een hap uit de zitting en een voetensteun in twee hoogtes voor mensen met beenlengteverschil
 • Een beensteun aan de stoel vast voor mensen die permanent met het been omhoog moeten zitten 
 • Een eenzijdige verbreding aan de bovenkant van de rugleuning. Dit om de stomp van de bovenarm tegen te houden en te ondersteunen tijdens spasmes waardoor deze naar achteren slaat na een armamputatie.

 

Wilt u meer weten over een bureaustoel op maat? Bekijk dan eens onze speciale pagina voor maatwerk bureaustoelen.

20 tips om beter te zitten!

Wil je binnen één minuut 20 tips om beter te zitten? Vul hieronder je email adres in en krijg direct toegang tot mijn gratis ebook.

Dit vind je wellicht ook interessant….

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview met Nathalie van Vlodrop van ergotherapie Willems Ergotherapeute Nathalie van Vlodrop is sinds begin 2019...

0 reacties

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten