Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

Gameboyrug, hoe zit dat?

Jong kind met smartphone

Geschreven door Paul Akkermans

Mijn naam is Paul Akkermans en ik kan je helpen om vitaal en productief te werken en ervoor zorgen dat bekende en veel voorkomende lichamelijke klachten als gevolg van langdurig stilzitten, worden voorkomen.

18.07.2024

Vandaag 4 februari is de verjaardag van Facebook. Dit in 2004 opgerichte social media bedrijf is haast niet meer weg te denken uit onze samenleving. Net als het door Facebook gekochte WhatsApp, waarvan het toeval wil dat dit ook op deze dag in 2009 is opgericht. Beide vieren dus vandaag hun verjaardag en dat mogen we best vieren, al is het gebruik van beide social media kanalen wellicht niet altijd even goed…

De opkomst van de smartphone in combinatie met het groeiende gebruik in social media, zorgt ervoor dat vooral onze jongere generatie haast niet meer kan zonder een smartphone, maar is dit wel zo goed voor de ontwikkeling van groeiende kinderen?

Bij het recht op een goede ontwikkeling en gezond op te mogen groeien, hoort natuurlijk ook een gezonde lichamelijke ontwikkeling. Het vele gebruik van smartphones en tablets draagt daar niet aan bij. Wanneer je eens in je eigen omgeving kijkt, naar gezinnen met jonge kinderen, hoe vaak zie je dan jonge kinderen al perfect overweg kunnen met een smartphone of tablet? Tijdens een lange autorit, op visite bij opa en oma of met een etentje in een restaurant. Voor volwassenen is het al lastig van een telefoon af te blijven, laat staan voor kinderen.

Kinderen in de groei zitten vaak zo voorovergebogen over het scherm, dat ze er ernstige rugklachten door krijgen; de zogenaamde gameboyrug. Kromgroeien van de rug is onder andere te voorkomen door anders met deze apparaten om te gaan. Het scheelt bijvoorbeeld al als kinderen liggend op hun buik een telefoon of tablet gebruiken. Zo worden de rugspieren namelijk versterkt. Daarnaast zouden ouders meer aandacht aan een goede houding moeten besteden, deze is namelijk aan te leren.

Ook een goede bureaustoel voor je kind kan hieraan bijdragen. Door ze op een passende stoel bijvoorbeeld hun huiswerk te laten maken, kun je ze bewust maken van een goede zithouding en het belang daarvan. Een (kinder)bureaustoel heeft een ondersteunende rugleuning en zacht zitvlak. Dit is belangrijk voor de zithouding van je kind en voorkomt dat er scheefgroei ontstaat.

Het is belangrijk dat de zithoogte en rugleuning verstelbaar zijn en dat de rugleuning ondersteuning biedt. ZitTotaal heeft zo’n speciale bureaustoel voor kinderen, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze speciaal voor kinderen ontworpen bureaustoel biedt optimale ondersteuning voor kinderen in de groei, zodat ze de juiste houding aannemen tijdens het zitten en geen klachten krijgen op latere leeftijd.

 

20 tips om beter te zitten!

Wil je binnen één minuut 20 tips om beter te zitten? Vul hieronder je email adres in en krijg direct toegang tot mijn gratis ebook.

Dit vind je wellicht ook interessant….

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview met Nathalie van Vlodrop van ergotherapie Willems Ergotherapeute Nathalie van Vlodrop is sinds begin 2019...

0 reacties

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten