Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

Fiets naar je werk dag

Geschreven door Paul Akkermans

Mijn naam is Paul Akkermans en ik kan je helpen om vitaal en productief te werken en ervoor zorgen dat bekende en veel voorkomende lichamelijke klachten als gevolg van langdurig stilzitten, worden voorkomen.

17.06.2024

Fiets naar je Werkdag!
Een dag die in het leven is geroepen om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de fiets als vervoersmiddel naar het werk. Een dag de auto laten staan is niet alleen goed voor het milieu, maar ook zeker voor je gezondheid. Doordat we tegenwoordig allemaal een erg druk bestaan hebben, schiet sporten er vaak bij in. Nederland wordt steeds meer een diensteconomie, dit zorgt er ook voor dat veel mensen een zittend beroep hebben. We bewegen tegenwoordig simpelweg te minder dan goed voor ons is.

Regelmatig bewegen verkleint de kans op ziek worden en zorgt er bovendien voor dat jezelf veel fitter en energieker wordt. Fietsend naar je werk gaan kan daar een grote bijdrage aan leveren. Je hebt dan immers al een goede portie beweging gehad voor die dag.
‘s Ochtends op je fiets stappen en lekker naar je werk fietsen, kent eigenlijk alleen maar voordelen:

  • Het verlaagt je biologische leeftijd
  • Het beschermt tegen ziektes en verbetert je weerstand
  • Je kunt beter omgaan met stress
  • Het vergroot je motivatie
  • Het verbetert je slaap
  • Je kunt met een geruster hart een keertje snacken

Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen je zelfs slimmer maakt, wat wil je nog meer?!

De voordelen van regelmatig bewegen kun je vergroten door ook op de werkvloer meer te bewegen. We weten inmiddels allemaal wel dat lang aan één stuk zitten slecht is voor je gezondheid en dat het tot allerlei klachten kan leiden. Daarom is beweging en afwisseling van houding op je werk erg belangrijk, met name voor degene met zittend werk. Het advies is om elke werkdag 6 tot 8 keer een korte periode staand te werken (max. 20 minuten per keer). Daarvoor is een zogenaamd zit-sta bureau een ideale oplossing. Deze kun je eenvoudig van zit- naar sta-hoogte verstellen.

Daarnaast kun je ook meer bewegen tijdens het zitten. Er zijn allerlei zitoplossingen voor bewegend of actief zitten. ZitTotaal heeft zo bijvoorbeeld een eigen balanskruk ontwikkeld: De HIPPIE. Deze balanskruk is met name ideaal voor mensen die veel op kantoor zitten en/of rugklachten hebben. De HIPPIE heeft een bewegelijk zitvlak en kan daardoor alle kanten op draaien en kantelen. Het lichaam moet steeds opnieuw, zonder veel kracht te gebruiken, in balans komen. Je verbetert daarmee je stabiliteit van je romp en het versterkt je core-spieren. Ook zorgt het zitten op de HIPPIE, samen met het drinken van voldoende water, dat de tussenwervelschijven gehydrateerd blijven. Het actief zitten op de HIPPIE balanskruk wordt dan ook aanbevolen door therapeuten en bewegingscoaches aan mensen die gedurende de dag langdurig zitten.

Je kunt de HIPPIE in je dagelijks leven gebruiken, tijdens het werk of gewoon voor ontspanning. Afwisseling met bijvoorbeeld een bureaustoel is daarbij heel belangrijk. Des te meer afwisseling in je zithouding, des te beter het is voor je gezondheid. 

20 tips om beter te zitten!

Wil je binnen één minuut 20 tips om beter te zitten? Vul hieronder je email adres in en krijg direct toegang tot mijn gratis ebook.

Dit vind je wellicht ook interessant….

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview met Nathalie van Vlodrop van ergotherapie Willems Ergotherapeute Nathalie van Vlodrop is sinds begin 2019...

0 reacties

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten