Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

5 zakelijke voordelen van gezonde werknemers

5 zakelijke voordelen van gezonde werknemers

Geschreven door Paul Akkermans

Mijn naam is Paul Akkermans en ik kan je helpen om vitaal en productief te werken en ervoor zorgen dat bekende en veel voorkomende lichamelijke klachten als gevolg van langdurig stilzitten, worden voorkomen.

18.07.2024

Iedere ondernemer weet als geen ander dat tevreden medewerkers belangrijk zijn voor het succes van je organisatie. Er is een reden dat veel grote tech-bedrijven als Google een cultuur hebben waarbij medewerkers een breed scala aan voordelen krijgen, wanneer ze daar werken. Google snapt bijvoorbeeld ook heel goed dat fitte medewerkers beter presteren, niet voor niets bieden ze daarom sportmogelijkheden en gezond eten aan voor iedereen die bij Google werkt.

Gezonde medewerkers, zijn tevreden medewerkers, dit resulteert weer in een betere organisatie.
Het is pas de laatste jaren dat men er zich steeds meer van bewust is gaan worden, dat gezonde medewerkers beter zijn in het uitvoeren van hun werkzaamheden, langer gefocust kunnen werken en geld besparen omdat ze effectief gezien veel meer voor elkaar krijgen in minder tijd. Zelfs een kleine aanpassing als een ergonomische werkplek kan al grote positieve gevolgen hebben.

We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

 

1. Minder afwezigheid

Gezondere medewerkers zijn minder vaak ziek.
Uit een onderzoek van de Bigham Young University is gebleken dat medewerkers die regelmatig sporten en gezond eten, zich 27% minder vaak ziek melden.

Bedrijven die recreatieve programma’s aanbieden aan hun medewerkers en gratis gezondheidsprogramma’s aanbieden, hebben bovendien 80% minder personeelsverloop dan reguliere bedrijven. Ga voor de grap eens uitrekenen hoeveel geld het kost om een nieuwe medewerker te werven, in te werken en op niveau te krijgen. Kun je daarom niet veel beter wel investeren in je bestaande medewerkers en ze bijvoorbeeld een ergonomische bureaustoel aanbieden wanneer ze klachten hebben aan hun rug.

 

2. Verhoogde productiviteit

Het is lekker werken op dagen dat je veel voor elkaar krijgt, vooral als team. Er heerst dan een soort onoverwinnelijkheid. Een positieve energie die door het kantoor heen gaat. De studie van de Bigham Young University, waar ik eerder over vertelde, heeft ook geconcludeerd dat medewerkers die gezond eten vaak productiever zijn. Een tweede studie van onder andere Harvard concludeert dat gezonde medewerkers ruim 3 keer productiever zijn dan ongezonde medewerkers.

 

3. Betere samenwerking

Gezondere medewerkers zijn positiever. Dit zorgt ervoor dat ze meer plezier hebben in hun werk en anderen hierin ook kunnen motiveren. Dat zorgt er weer voor dat de algehele positiviteit binnen je bedrijf omhoog gaat en mensen beter met elkaar kunnen samenwerken.

De energie die gezonde medewerkers meebrengen naar kantoor, kunnen ze vaak ook erg goed kanaliseren richting zaken die het bedrijf ten goede komen. Ze werken efficiënter, zijn effectiever en hebben een positieve invloed op elkaar.

 

4. Minder ongelukken

Het kan soms lastig zijn om je medewerkers zoveel mogelijk focus te laten hebben op hun werkzaamheden. Terwijl een goede focus een aanzienlijke bijdrage levert aan de productiviteit.

Het komt vaak voor bij bedrijven dat medewerkers wel aanwezig zijn, maar geen focus hebben op hun werkzaamheden. Een gebrek aan energie is hier vaak de oorzaak van. Hoe gezonder men is, hoe meer energie men heeft. Hoe meer energie men heeft, hoe beter ze zich kunnen focussen. De cognitieve functies verbeteren en werknemers zijn meer alert. Dit zorgt voor minder kans op ongelukken rondom de werkplek.

 

5. Een beter imago

Wat zou het doen voor je bedrijf als de buitenwereld erachter komt hoe gezond je medewerkers zijn? Dat je ze ergonomische hulpmiddelen biedt om gezond te kunnen werken? Dat je potentiële klanten, of potentiële nieuwe medewerkers zien hoe positief de uitstraling van je bedrijf is. Wat zou dat voor je betekenen?

Uiteindelijk gaan medewerkers die zich gezond voelen, zich er ook naar gedragen. Het is natuurlijk niet voor niets dat bijna alle advertenties foto’s bevatten van fitte jonge mensen. Dit wekt gewoon een soort van verlangen op, waardoor het vaak gebruikt wordt.

Met het huidige internetlandschap en het ook zakelijke gebruik van social media, bijvoorbeeld een LinkedIn profiel, is uitstraling van je medewerkers ontzettend belangrijk. Wat is het imago dat je wilt hebben?

 

De voordelen van een gezonder bedrijf

Er zijn vele voordelen te noemen van een gezonde bedrijfscultuur. Alleen al de positieve sfeer en de verhoging van de productiviteit zijn factoren waar je alleen maar voordelen van hebt. Het vraagt een investering om dit te bereiken, maar is het uiteindelijk niet veel belangrijker wat het oplevert?

Je kunt al een begin maken door een fitnessabonnement aan te bieden, leuke uitstapjes te organiseren of eens te kijken of men voordeel kan halen uit ergonomische zitoplossingen. Een goed begin is al snel gemaakt.

20 tips om beter te zitten!

Wil je binnen één minuut 20 tips om beter te zitten? Vul hieronder je email adres in en krijg direct toegang tot mijn gratis ebook.

Dit vind je wellicht ook interessant….

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview Nathalie van Vlodrop

Interview met Nathalie van Vlodrop van ergotherapie Willems Ergotherapeute Nathalie van Vlodrop is sinds begin 2019...

0 reacties

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten