Gratis verzending in NL
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Vragen? bel 06-47989243

Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische stoelen voor je werkplek

De meeste van ons zitten tijdens het werk op een standaard bureaustoel. Dezelfde bureaustoel waar zowel je mannelijke, als vrouwelijke collega’s op zitten. Dezelfde bureaustoel waar je bovengemiddeld lange collega op zit en ook je collega met een maatje meer. Klein, groot, lang, klein, dik, dun. De meeste van ons zitten op een universele bureaustoel, terwijl we allemaal anders zijn.

Wij vinden dat je een bureaustoel moet aanpassen op jouw lichaam, in plaats van andersom. Zodat je altijd op de best mogelijke manier kunt zitten tijdens je werk.

Op deze pagina vind je ons complete assortiment ergonomische bureaustoelen. Een bewust smal assortiment met kwalitatief hoogwaardige bureaustoelen die kunnen worden afgesteld op de jouw persoonlijke zitbehoefte.

Ons assortiment ergonomische bureaustoelen

*I.v.m. de opties van sommige stoelen, is de prijs in dat geval op aanvraag. Prijzen zijn inclusief btw.

Ergo200 ergonomische bureaustoel €627

Ergo200 ergonomische bureaustoel

De Ergo200 ergonomische bureaustoel geeft je alle voordelen van ergonomisch zitten in combinatie met comfort.
Het gepatenteerde Donati D109 mechaniek, zorgt ervoor dat je de Ergo200 met gemak kunt afstellen in de juiste zitpositie.

De comfortabele zitting is speciaal ontworpen zodat het gewicht van het zitvlak optimaal verdeeld wordt, wat als zeer prettig wordt ervaren. De gestoffeerde rugleuning geeft een uitstekende ondersteuning aan zowel je onder- als bovenrug, met als doel klachten te voorkomen wanneer je een zittend beroep hebt. De 4D verstelbare armleggers (hoogte, breedte en diepte) zorgen voor optimale ondersteuning bij een langdurige zit-periode.

De Ergo200 voldoet aan de NEN-EN 1335. Deze norm geeft aan dat de stoel beschikt over een in hoogte verstelbare zitting, een rugleuning van minimaal 22 cm hoog en voorzien van een lendensteun, armleggers met een minimaal hoogtebereik van 20-25 cm en een kantelmechanisme.

Bureaustoelen welke voldoen aan de Nen-en 1335 normering zijn niet beter of slechter als een bureaustoel met een NPR 1813 normering. Echter, bureaustoelen met een NEN-EN 1335 normering hebben een minder groot verstelbereik.

 

KENMERKEN

 • Combinatie van comfort en functionaliteit dankzij het ergonomische ontwerp
 • 4D verstelbare armleggers voor optimale ondersteuning aan je armen
 • Zitdiepte, lendensteun en rugleuning zijn naar wens verstelbaar

Ergo300 ergonomische bureaustoel €959

Ergo300 Ergonomische bureaustoel

De Ergo300 ergonomische bureaustoel is dé bureaustoel die helpt bij het voorkomen van rugpijn. De belangrijkste reden dat onze klanten kiezen voor deze unieke bureaustoel is het zitcomfort in combinatie met de in diepte verstelbare lucht-lendensteun. Dit zorgt voor een perfecte aansluiting op de onderrug en biedt de juiste ondersteuning voor mensen die vaak en langdurig zitten en bovendien klachten willen voorkomen. Ook is de Ergo300 voorzien van extra brede en comfortabele 4D verstelbare armleuningen.

Vaak zien we op grote kantoren dat iedere medewerker dezelfde gestandaardiseerde bureaustoel heeft, terwijl iedere persoon toch echt anders is. Mensen verschillen enorm van elkaar; (boven)beenlengte, omvang, gewicht en algehele lengte zijn vaak bij geen een persoon hetzelfde. Waarom zitten we dan toch allemaal op een zelfde bureaustoel?

De Ergo300 ergonomische bureaustoel is speciaal ontwikkeld om zich aan te passen aan de kleine lichamelijke verschillen tussen mensen. Vanuit een basisopbouw kunnen we deze bureaustoel op meerdere fronten aanpassen om voor vrijwel iedereen een perfect passende en ergonomische zitoplossing te bieden. Dit maakt de Ergo300 een unieke bureaustoel voor mensen met een zittend beroep.

De Ergo300 voldoet bovendien aan de NPR 1813 normering. De Nederlandse praktijkrichtlijn voor ergonomische kantoormeubelen.

 

KENMERKEN

 • Aanpasbaar ontwerp waardoor de Ergo300 passend is voor vrijwel iedereen
 • Oppompbare lucht-lendensteun voor optimale ondersteuning aan de onderrug
 • Voldoet aan de NPR 1813 normering

ErgoLarge ergonomische bureaustoel €959

ErgoLarge ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel voor lange mensen, dat is het unieke aan de Ergo-Large.

Gemiddeld gezien zijn wij Nederlanders de langste bevolking ter wereld. De gemiddelde Nederlandse vrouw heeft een lengte van 170,6 cm en de Nederlandse man heeft een gemiddelde lengte van 183,8 cm. Ons land kent ruim 900.000 mensen die 190 cm of langer zijn en zelfs meer dan 60.000 mensen die langer zijn dan 2 meter.

Omdat we in Nederland met zijn allen gemiddeld ook erg lang zitten – het langst van alle Europeanen -, is het belangrijk dat we ook kiezen voor de beste bureaustoel.

De beste bureaustoel voor lange mensen is een stoel die past bij je lichaamslengte. Een standaard bureaustoel geeft, vooral als je wat langer bent, vaak niet de juiste ondersteuning. De rugleuning en lendensteun zijn vaak te laag voor de lengte van je rug en de zitting te kort voor voldoende ondersteuning aan je bovenbenen. Je kunt wel zitten, maar niet comfortabel, laat staan gezond.

 

Bureaustoel voor lange benen

Bij lange mensen horen ook lange benen. De standaard bureaustoel voor op kantoor, heeft vaak een zithoogte die verstelbaar is tussen de 41 cm en 55 cm (volgens NPR richtlijn). Wanneer je wat langer bent dan gemiddeld, voldoet deze ‘gemiddelde’ zithoogte niet. Dit is simpelweg gewoon te laag.

Het gevolg hiervan is dat je niet met je knieën in de aanbevolen hoek van ca. 90 graden kunt zitten, waardoor je in een verplicht wordt in een ongezonde ingezakte houding te zitten met opgetrokken benen waardoor je afknelling in de liezen krijgt. Dit kan niet alleen resulteren in lage rugklachten, maar beperkt ook de doorbloeding van de benen met allerlei negatieve gevolgen van dien.

Een ingezakte zithouding zorgt er daarnaast ook voor dat organen minder ruimte krijgen om goed te kunnen functioneren. De longen nemen bijvoorbeeld minder zuurstof op en moeten bovendien harder werken om de zuurstof ook op te nemen. Vaak denk je dat je daar niet zoveel van merkt, maar het is wel de reden dat veel mensen vermoeidheid ervaren gedurende de dag en vaak ook minder productief zijn aan het einde van de dag.  Er komt namelijk minder zuurstof bij de hersenen doordat de bloedsomloop vertraagt tijdens stilzitten en er wordt minder zuurstof opgenomen. Ook werkt je spijsvertering niet optimaal als je ingezakt zit en de betrokken organen in elkaar gedrukt worden.

Wanneer je een zittend beroep hebt en een groot deel van de dag zittend doorbrengt, is het belangrijk een goede zithouding aan te nemen met de juiste ondersteuning.

Een goede ergonomische bureaustoel die is aangepast op de specifieke behoefte van langere mensen is daarom de beste keuze. Simpelweg omdat het een voordelig effect heeft op je gezondheid.

De Ergo-Large ergonomische bureaustoel voor lange mensen heeft een verstelbare zithoogte tussen de 49 cm en 63 cm. Dit zorgt ervoor dat je als lang persoon ook de mogelijkheid hebt om je benen in de aanbevolen hoek van ca. 90 graden te zetten wanneer je zit.

 

Een goede bureaustoel is belangrijk, vooral als je lang bent

De Ergo Large ergonomische bureaustoel voor lange mensen is een ergonomische oplossing voor mensen die langdurig zitten en wat langer zijn dan gemiddeld. De meeste mensen met een zittend beroep zitten vaak op dezelfde bureaustoelen, terwijl er ontzettend veel lichamelijke verschillen zijn tussen mensen. Ben je zelf wat langer en wil je ook comfortabel zitten en bovendien de voordelen voelen van een ergonomische bureaustoel? Dan is de Ergo Large de oplossing voor jouw zitprobleem.

De extra dikke zitting biedt het beste comfort dat een bureaustoel je kan bieden en dankzij de verstelbare schuifzitting, rugleuning en armleuningen kun je deze bureaustoel perfect afstemmen op je meest ideale zithouding. Door gebruik te maken van een goede ergonomische bureaustoel kun je bovendien vervelende rugklachten voorkomen.

 

Kenmerken van de Ergo-Large, een bureaustoel voor grote mensen

 • Extra comfortabele zitting en hoge rugleuning, waardoor je rug de ondersteuning krijgt die het nodig heeft.
 • Speciaal formaat bureaustoel voor langere mensen, waardoor je altijd in een gezonde houding kunt zitten.
 • Schuifzitting en verstelbare lendensteun, om ook in de onderrug net dat extra steuntje in de rug te krijgen.
 • In hoogte, breedte en diepte verstelbare armleggers voor optimale ondersteuning aan de armen.
 • Verstelbare zithoogte om in een rechte, gezonde zithouding te kunnen zitten.

Ergo452 ergonomische bureaustoel €1325

Ergo452 Ergonomische bureaustoel

De Ergo452 ergonomische bureaustoel heeft een dynamische zitting (blokkeerbaar) in combinatie met synchroon mechaniek. Dit zorg voor een unieke zit-ervaring. De zitting en rugleuning kunnen namelijk onafhankelijk van elkaar kantelen, ook in tegengestelde richting. Als je de rugleuning achterover kantelt, kun je de zitting ofwel mee achterover laten gaan of juist voorover bewegen door je bekken te kantelen. Dit zorgt voor veel bewegingsvrijheid waarbij je lichaam maximaal wordt ondersteund in elke zithouding zodat je echt bewegend kunt zitten.

De zitting, die dus naar wens bij iedere beweging meebeweegt, zorgt voor meer spieractiviteit en bevordert daarmee de bloedsomloop. Het bekken en de wervelkolom zoeken steeds optimaal balans. Bewegend zitten is goed voor buik- en rugspieren, gewrichten en bloedsomloop en ververst het vocht in de tussenwervelschijven. Het haalt het lichaam uit een soort slaapstand, die ontstaat bij langdurig stilzitten en verhoogt daarbij ook de concentratie. Het gevolg is niet alleen een gezondere werkhouding, maar ook een aanzienlijke verhoging in productiviteit. Een ontspannen houding is mogelijk in de achterste zitpositie terwijl de dynamische zitting horizontaal blijft staan, dus geen afknelling van spieren en bloedvaten aan de onderkant van de billen. Daarnaast zorgt de mogelijkheid van zitten met een grotere heuphoek door het kantelen van het bekken met de dynamic swing dat de rug meer zijn natuurlijke vorm behoudt. Daardoor wordt de onderrug minder belast.

Een ander uniek kenmerk van deze ergonomische bureaustoel is de verticale Airpad in de rugleuning. De lucht in deze luchtzak, die over de hele lengte van de rugleuning loopt, verplaatst mee bij iedere beweging en blijft steun in de rug geven waar dat nodig is. De hoeveelheid lucht is eenvoudig zelf naar wens in te stellen, door een onder de zitting bevestigde blaasbalg. Zitten met een Airpad in de rug geeft een zachte rugmassage. Lang zitten is hierdoor minder belastend en voorkomt klachten aan de onderrug op de lange termijn. Actief zitten op de Ergo452 ergonomische bureaustoel verhoogt de spieractiviteit en activeert de stofwisseling. De unieke combinatie van beweging in de rugleuning en zitting, samen met de airpad in de rugleuning, maakt de Ergo452 meestal ook een geschikte bureaustoel voor mensen met een scoliose.

 

KENMERKEN

 • Bijzonder kantelbaar zitmechaniek dat zorgt voor maximale ondersteuning in elke zithouding
 • Unieke Airpad in de rugleuning voor extra comfort en altijd de juiste ondersteuning
 • Aanbevolen door fystiotherapeuten voor het zittend versterken van de spieren rond de bekken, rug en heupen
 • 4D armleuningen voor optimale ondersteuning van de armen.

Ergo500 ergonomische bureaustoel va. €1299

Ergo500 Ergonomische bureaustoel

De Ergo500 is voorzien van een in hoogte verstelbare rugleuning met Therapod® Sense Fit Technology. Hiermee kan de rugleuning voor iedere gebruiker individueel worden ingesteld door de elastische banden in de rugleuning op de gewenste spanning te zetten voor optimaal comfort en ondersteuning. Deze gepatenteerde technologie voor de rugleuning resulteert in een gemoduleerde, uiterst comfortabele bureaustoel die garant staat voor een lange levensduur.

Dankzij de optionele hoofdsteun krijg je extra ondersteuning aan je hoofd en nek tijdens je werkzaamheden.
De lendensteun zorgt voor extra ondersteuning aan de onderrug, dat resulteert in extra comfort.

De zitting van traagschuim met een kern van koudschuim ondersteunt het bekken en zorgt voor een herverdeling van de druk. In combinatie met een Donati synchroonmechaniek, onafhankelijke rugverstelling, de in hoogte-, breedte- en diepte verstelbare armleggers en de schuifzitting is de Ergo500 uiterst comfortabel, ook voor lange zit perioden. Optioneel is de Ergo500 leverbaar met een multi positioneerbare hoofdsteun.

Deze ergonomische bureaustoel is verder voorzien van een aluminium gepolijst voetkruis met een mat zwarte onderzijde, een twee fasen gasveer en multifunctionele wielen. De Ergo500 heeft standaard maar liefst 15 jaar full service garantie.

 

OPTIE

Multi positioneerbare hoofdsteun + €120,00 inclusief btw.

 

KENMERKEN

 • Zachte BIO Seat Technology zitting, bestaande uit traagschuim met een kern van koudschuim om druk te verminderen en optimaal te ondersteunen
 • Luxe Italiaanse wol stoffering (100.000 martindale) met detail-stiknaden
 • Hoge rugleuning, voorzien van Therapod® Sense Fit Technology en hoogte verstelling
 • Donati D109 mechaniek met gewichtsregeling en zitneigverstelling
 • 8º onafhankelijke rughoekverstelling
 • Schuifzitting, 6 cm instelbaar
 • In hoogte-, breedte- en diepte verstelbare 3D armleggers met brede softpad
 • Uit voorraad leverbaar in 4 kleuren wol (lichtgrijs, middengrijs, donkergrijs en zwart) en in Gabriel Fame (zwart)
 • Multifunctionele wielen, geschikt voor harde en zachte vloeren
 • Aluminium gepolijst onderstel voor een luxueuze uitstraling

 

BEKLEDING

 • Italiaanse wol lichtgrijs
 • Italiaanse wol middengrijs
 • Italiaanse wol donkergrijs
 • Italiaanse wol zwart
 • Garbriel Fame zwart

 

GARANTIE EN SERVICE

 • Landelijke service
 • 15 jaar Full Service garantie
 • 50 jaar garantie op de rug
 • € 50.- End-of-life-circle vergoeding
 • 10 jaar gegarandeerde naleverbaarheid onderdelen
 • Onderhoudsvriendelijk vanwege
  eenvoudige uitwisseling van onderdelen
 • Gebruiksklaar inhuizen op werkplek

 

CIRCULAIR

Om de cyclus van de materialen te waarborgen ontvang je aan het einde van de levenscyclus een bedrag van 50 euro statiegeld per complete bureaustoel. Zo kunnen de producten gedemonteerd worden en kan het maximale aantal componenten weer ingezet worden voor een nieuwe gebruiksduur.

Een ergonomische bureaustoel op proef?

Voor een selectie van onze ergonomische bureaustoelen bieden wij proefplaatsing aan. Zo kun je zelf ervaren of de bureaustoel bij je past.

Heb je interesse één van onze ergonomische stoelen en wil je deze eens uitproberen?
Vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen contact met je op om een geheel vrijblijvende afspraak te maken.

ZitTotaal - Alle rechten voorbehouden. | Voorwaarden | Privacy Policy | Retourbeleid | Cookies |

 

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten