Gratis verzending
Proefplaatsing mogelijk
Enkel topkwaliteit
Showroom in Herpen
Vragen? bel 06-47989243

Internationale dag van het kind

Vandaag, 1 juni 2019, is het de internationale dag van het kind. Een in 1954, door de Verenigde Naties aanbevolen dag om de rechten van het kind actueel te houden. Één van de rechten die kinderen hebben, is het recht op een gezond leven. Gezond mogen opgroeien, waarbij een zo goed mogelijke ontwikkeling centraal staat.

Bij het recht op een goede ontwikkeling en gezond op te mogen groeien, hoort natuurlijk ook een gezonde lichamelijke ontwikkeling. Het vele gebruik van smartphones en tablets draagt daar niet aan bij. Wanneer je eens in je eigen omgeving kijkt, naar gezinnen met jonge kinderen, hoe vaak zie je dan jonge kinderen al perfect overweg kunnen met een smartphone of tablet? Tijdens een lange autorit, op visite bij opa en oma of met een etentje in een restaurant. Voor volwassenen is het al lastig van een telefoon af te blijven, laat staan voor kinderen.

Kinderen in de groei zitten vaak zo voorovergebogen over het scherm, dat ze er ernstige rugklachten door krijgen; de zogenaamde gameboyrug. Kromgroeien van de rug is onder andere te voorkomen door anders met deze apparaten om te gaan. Het scheelt bijvoorbeeld al als kinderen liggend op hun buik een telefoon of tablet gebruiken. Zo worden de rugspieren namelijk versterkt. Daarnaast zouden ouders meer aandacht aan een goede houding moeten besteden, deze is namelijk aan te leren.

Ook een goede bureaustoel voor je kind kan hieraan bijdragen. Door ze op een passende stoel bijvoorbeeld hun huiswerk te laten maken, kun je ze bewust maken van een goede zithouding en het belang daarvan. Een (kinder)bureaustoel heeft een ondersteunende rugleuning en zacht zitvlak. Dit is belangrijk voor de zithouding van je kind en voorkomt dat er scheefgroei ontstaat.

Het is belangrijk dat de zithoogte en rugleuning verstelbaar zijn en dat de rugleuning ondersteuning biedt. ZitTotaal heeft zo’n speciale bureaustoel voor kinderen, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze speciaal voor kinderen ontworpen bureaustoel biedt optimale ondersteuning voor kinderen in de groei, zodat ze de juiste houding aannemen tijdens het zitten en geen klachten krijgen op latere leeftijd.

 

Download hier mijn gratis ebook met 20 tips om beter te zitten